Eetwinkeltje van Renee

maaltijden & catering & voedingsadvies

Voedingsadvies

Ben je op zoek naar adviezen over gezonde voeding voor jezelf, een familielid of voor op het werk? Of is er behoefte aan voedingsvoorlichting in je bedrijf of op school? Ik kom graag met je in contact om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ik kan je advies geven bij bijvoorbeeld over- of ondergewicht, voedselallergie of overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen.

Als orthomoleculair therapeut zal ik in eerste instantie aandacht schenken aan de voeding en de keuzes die je daarin maakt. Maar ook de kwaliteit van de voedingsstoffen, de bereiding en de manier van eten zijn van belang. We houden een voedingsdagboek bij en kijken naar de lichamelijke klachten. Het is belangrijk om te weten of er voedingsmiddelen zijn die je slecht verdraagt. Soms is het raadzaam te onderzoeken of er een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Dit kan in bloed of urine gemeten worden. Bij veel gezondheidsklachten zijn de darmen een belangrijke factor en kan er een darmonderzoek gedaan door middel van een ontlastingsonderzoek.

Om een optimale balans van voedingsstoffen te krijgen kunnen (soms klein) aanpassingen in de voeding en leefstijl genoeg zijn. Eventueel kunnen we kijken naar goede aanvullende supplementen. Ik adviseer geen dieet maar wil je helpen bij het veranderen van je voedingspatroon. Voeding die zo onbewerkt mogelijk is, gevarieerd, vers en van biologische kwaliteit. Een energiek en gezond lichaam begint in de keuken!

© 2024 Eetwinkeltje van Renee

Thema door Anders Norén